925 Sterling Silver, Halsband 55cm med pärla 2cm, Länk: Belcher Chain

I lager.

1,050.00 SEKHalsband med pärla! En kraftig länk i Äkta Silver, 5x3 mm och hela halsbandets längd ca 55 cm och väger 8 gram. Kedjan, en ovanligt tät och är av typen Belcher Chain. 

Öglorna: 5x3 mm, är gjord av Äkta 925 Sterling Silver och har behandlats/Rhodinerats för att behålla lystern länge! Utseendel på Rhodinerat silver ser lyxigare ut än vanligt Silver - liknar Vitguld i lystern. Priserna på Rhodinerat Silver är högre än vanligt Silver men jag håller nere priset just för *Dig* ! Rodium skyddar kedjan från repor och slitage.

Pärlan är av det starka materialet Resin och är 2 cm i diameter. Låset är ett klolås i 925 Sterling Silver.

LillaLavendel samarbetar med OTC-Living. Båda finns på Instagram.

Varför pläteras smycken med Rhodium?

Rhodiumpläterade smycken lägger till ett extra lager av skydd till smycken och ger ett ljusare vitt än sterling silver, vitguld eller platina. Realistiskt sett kan smycken inte tillverkas av solid rodium eftersom rodium, trots sin styrka, är skört. Ett lager av rodiumplätering måste vara precis lagom tjockt för att det inte ska spricka – 0,75-1,0 mikron är perfekt.

Tunnare och metallen under skulle visas.

Tjockare och beläggningen skulle spricka.

Det perfekta lagret av rodium förbättrar utseendet, kvaliteten och livslängden på dina smycken.

Rhodium är giftfritt och helt säkert. Det är det rekommenderade alternativet för känslig hud, bebisar och nya piercingar. 

Rhodium är också korrosionsbeständigt och rostar inte. Eftersom rodium är starkt behöver det inte legeras med andra metaller som koppar som med tiden kommer att fräta och lämna mörkgröna märken på huden.

Vad är Rhodium Plated Sterling Silver?

Rhodiumpläterat silver är sterlingsilver belagt med rodium för att göra det vitare och ljusare. Silver är en mjukare metall, så rodium skyddar den från repor eller slitage. Solid silver är för mjukt för att förvandlas till smycken, så det innehåller 92,5 % silver och 7,5 % av andra metaller som koppar. Spåren av koppar i sterling silver orsakar missfärgning. Att lägga till rodiumplätering förhindrar att detta händer.

Rhodium kontra silver

Silver är inte lika vitt eller reflekterande som rodium. Den är mjukare och måste kombineras med andra metaller som gör den mottaglig för nedsmutsning. Sterling silver är ofta en basmetall för rodium eftersom det är robust och av hög kvalitet. Rodium tillför ett visst värde och oförgänglighet till silver.

Rhodiumpläterad är baserad på preferenser. Men som tur är är du inte tvungen att välja. Rhodiumpläterade och sterlingsilver smycken fungerar bäst tillsammans. När det beläggs i ett lager av rodium, blir silver en bättre metall.