925 Sterling Silver, Halsband 51 cm med pärla 2 cm. Länk: Paperclip

I lager.

1,050.00 SEKHalsband med pärla! En kraftig länk i Äkta Silver, väger hela 7 gram. Kedjan, Belcher Chain (öglorna: 5x3 mm), är gjord av Äkta 925 Sterling Silver och har behandlats/Rhodinerats för att behålla lystern länge! Pärlan är av det starka materialet Resin och är 2 cm i diameter. Låset, ett stavlås är en vacker detalj i smycket. Rodium skyddar kedjan från repor eller slitage.

Resin är ett fantastiskt material: används i konstvärlden till tåliga installationer. Du har säkerligen sett när de tillverkar bord av en stock som är delad i mitten. Det är Resin som de häller i och låter härda. De finns både genomskinliga och färgade. Mina pärlor är tillverkade av liknande Resin - ett starkt material, härdig mot repor och test har gjorts att köra pärlorna i diskmaskin med flytande maskindiskmedel och det blir ingen åverkan på pärlorna. De är helt veganska, perfekt material om man är rädd om djuren - snäckorna.

Ska du ge bort ett smycke som gåva, välj till vår lyxiga presentinslagning: 25 kr.

Varför pläteras smycken med Rhodium?

Rhodiumpläterade smycken lägger till ett extra lager av skydd till smycken och ger ett ljusare vitt än sterling silver, vitguld eller platina. Realistiskt sett kan smycken inte tillverkas av solid rodium eftersom rodium, trots sin styrka, är skört. Ett lager av rodiumplätering måste vara precis lagom tjockt för att det inte ska spricka – 0,75-1,0 mikron är perfekt.

Tunnare och metallen under skulle visas.

Tjockare och beläggningen skulle spricka.

Det perfekta lagret av rodium förbättrar utseendet, kvaliteten och livslängden på dina smycken.

Rhodium är giftfritt och helt säkert. Det är det rekommenderade alternativet för känslig hud, bebisar och nya piercingar. 

Rhodium är också korrosionsbeständigt och rostar inte. Eftersom rodium är starkt behöver det inte legeras med andra metaller som koppar som med tiden kommer att fräta och lämna mörkgröna märken på huden.

Vad är Rhodium Plated Sterling Silver?

Rhodiumpläterat silver är sterlingsilver belagt med rodium för att göra det vitare och ljusare. Silver är en mjukare metall, så rodium skyddar den från repor eller slitage. Solid silver är för mjukt för att förvandlas till smycken, så det innehåller 92,5 % silver och 7,5 % av andra metaller som koppar. Spåren av koppar i sterling silver orsakar missfärgning. Att lägga till rodiumplätering förhindrar att detta händer.

Rhodium kontra silver

Silver är inte lika vitt eller reflekterande som rodium. Den är mjukare och måste kombineras med andra metaller som gör den mottaglig för nedsmutsning. Sterling silver är ofta en basmetall för rodium eftersom det är robust och av hög kvalitet. Rodium tillför ett visst värde och oförgänglighet till silver.

Rhodiumpläterad är baserad på preferenser. Men som tur är är du inte tvungen att välja. Rhodiumpläterade och sterlingsilver smycken fungerar bäst tillsammans. När det beläggs i ett lager av rodium, blir silver en bättre metall.